Prejsť na obsah

Dobrí ľudia ešte nevymreli

Diabetikinfo
Publikoval v Ja a diabetes ·

Žijeme vo svete a hlavne v čase, keď pozitívnych informácií je veľmi málo. Máme pocit, že pomaly sa  vytráca ľudskosť, že peniaze prevyšujú morálku a nezištnej pomoci je ako šafránu. Dokonca keď o nej počujeme, alebo čítame, sme nedôverčiví, lebo nepredpokladáme, že niekto len tak, bez akéhokoľvek bočného úmyslu chce naozaj pomôcť.

Verte tomu, že takíto ľudia naozaj existujú. Nevidíte ich na titulných stránkach novín, ani ich nezazriete v televíznej Smotánke, nemajú prepracované PR a ich mená nie sú pretriasané v každom denníku. Pomáhajú preto, lebo to tak cítia a sú presvedčení o tom, že je to správne.

Ja mám to šťastie, že takýchto ľudí som spoznala. Poznanie je iba začiatok. Pokračovanie má reálnu podobu. OZ diabetikinfo realizuje z poskytnutých prostriedkov projekt S diabetom trochu inak. Cieľom je pomocou senzor DEXCOM umožniť novozisteným detským diabetikom spoznať diabetes a tým uľahčiť rodičom aj deťom život s ním. Rodičov detských pacientov budem oslovovať na základe informácie od lekárov diabetológov z celého Slovenska.

Veľmi pekne ďakujem rodine Kúšikovej a Pašmíkovej za veľkú pomoc pre deti.  
   





Návrat na obsah